donderdag 23 september 2004

Tama Voyages


Aaargh, FTP Commander werkt niet meer na installatie service pack windows. Ook niet na opnieuw downloaden.... Gelukkig hebben we Hello nog en gelukkig heeft deze prachtige CD van Adama Dramé een zeer rustgevende werking op mij. Hmmmm, op reis door Afrika. FTP? Wat? Waar? Huh?

4 opmerkingen:

Youssouf zei

Hee, wat voor soort muziek is dat?
Ik ben over het algemeen ook erg into de niet alledaagse muziek. Een knuffelschaap uit Jordanië dat in Nederland woont heeft vaak een aparte muzieksmaak.
Arabisch, Turks, Indiaas, minimale muziek, percussie, lounge, Bhangra. Je kunt het allemaal bij mij vinden.
Dus was ik wel benieuwd. Veel percussie?
Zang? Van die Afrikaanse elektrische gitaren? Maghreb muziek? Chill?

redmedea zei

Afrikaanse percussie van een grootmeester uit Burkina Faso. Het leuke van Adama Dramé is, dat hij niet (krampachtig) vasthoudt aan de traditie. Hij combineert de westafrikaanse percussie met andere muziekstijlen en dat op een bijzonder mooie manier. Dus niet op een commerciële 'dit vindt iedereen wel een lekker deuntje'-manier. Typisch iets voor een in Nederland wonend knuffelschaap uit Jordanië. Prachtig!

Youssouf zei

Ik ga eens wat downloaden... En om de heren van Brein wat te sussen: als het me bevalt kopen :P

Wat overigens ook goede / leuke percussie is: Guem. Fransman die flink loopt te trommelen. Van dansbaar tot achtergrond. Download er eens wat van en je zult het merken.

Youssouf zei

Het eerste nummer van Drame heb ik gedownloaded. Klinkt erg west/midden Afrikaans. Met die typische melodieuze tonen. Kijken wat de rest is. Ff wachten tot het hele album binnen is. :-)