maandag 27 september 2004

Gelukkig...

...deze maandag vrij. Ik word natuurlijk al een dagje ouder en dan is zo'n weekend slopend. Zaterdagmiddag naar Gent gereden voor een leuke en leerzame doundounles op de BAS*BOOT.


© Basvzw

Daarna een sprookjesachtig feest in de Rucphense Bossen ter gelegenheid van de verjaardag van Daan en haar vertrek naar Zuid-Amerika. Om 12.15 uur vliegt ze weg om 20 uur later in paradijselijk Panama te landen. En dat is de moeite, aangezien ze pas na een half jaar rondreizen terugkeert in het o zo gezellige Holland.

Goed, 's ochtends rond 04.30 uur thuis afgezet. Zondag is het mij alleen gelukt met een door hoofdpijn afzichtelijk geworden (gebleven?) hoofd rond te schuifelen op het Roosendaals Treffen en m'n auto op te halen uit het bos. Met dank aan Pieter&Lijn.

3 opmerkingen:

Youssouf zei

Interesante site die van BAS*BOOT. Weer heel wat geleerd over djembés en Afrikaanse didactiek. Ik heb alleen nergens kunnen vinden wat het verschil is tussen een doundoun en een djembé...
Jij weet het vast wel.

redmedea zei

Een djembé is zo'n trommel die je het vaakst ziet (zie ook foto eerder op m'n blog). Doundouns zijn drie bastrommels: doundounba, sangban en kenkeni. Aan de melodie van die trommels kun je het ritme herkennen. Voor een duidelijkere uitleg kun je beter even kijken op
Liewil's Djembe Pages. Veel plezier!

Youssouf zei

Ah. Okee. Bij liewil staan ook meteen foto's. Nu heb ik een beetje idee. Dank!